8 augustus

Inbrekers kijken niet alleen naar wát er te halen valt, maar vooral naar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. En dan nemen ze soms de raarste dingen mee, zoals paraplu’s, rollators en strijkijzers. Maak het ze niet te makkelijk, dan kunnen ze niet bij uw waardevolle spullen. Met een paar simpele handelingen kunt u een inbraak al voorkomen.

Tip 1: Doe altijd ramen dicht en deur op slot als u weggaat

Trekt u de voordeur alleen dicht? Dan kan iemand die zo openmaken met een creditkaart of hard stuk plastic. Draai ‘m dus altijd op slot en doe alle ramen dicht, ook als u maar even weggaat. Want als een inbreker makkelijk binnen kan komen, heeft hij aan een paar minuten genoeg.

Tip 2: Zorg dat uw huis er altijd bewoond uitziet

Leg geen dure spullen in het zicht. Zorg voor een lichtschakelaar die uw lamp af en toe aanzet of laat gewoon een lichtje branden. Maak bij langere afwezigheid afspraken met uw buren, zodat uw post zich bijvoorbeeld niet dagenlang opstapelt in uw brievenbus.

Tip 3: Bewaar niet te veel contant geld in huis

Als contant geld wordt gestolen, vergoedt uw verzekering dat meestal maar tot een bepaald bedrag. Alles wat u boven dat bedrag in huis had, krijgt u niet meer terug. Zorg daarom dat u niet te veel contant geld in huis heeft.

Kijk voor meer tips op maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Deel dit artikel