Vrijdag 30 augustus 2019 stond in het teken van het Democratiefestival. Dit festival vond plaats in Nijmegen-Lent op het eiland Veur-Lent. Vanuit tal van gemeenten kwamen bussen met bezoekers richting Veur-Lent om dit festival mee te maken. Zo ook vanuit de Gemeente Lochem. Vanuit de Gemeente Lochem bracht een grote groep een bezoek aan de eerste editie van het festival, dat volledig in het teken stond van democratie. Het college was hierbij aanwezig, net als enkele raadsleden, ambtenaren en inwoners.

Participatiedorp

Op het festivalterrein konden bezoekers op tal van verschillende locaties hun zegje doen. Zo was er een heus participatiedorp opgezet, waar over tal van onderwerpen gesproken werd. Daarnaast sprak een grote variatie van bekende en minder bekende personen. Jong en oud discussieerden samen in bijvoorbeeld een ingericht klaslokaal of een circustent. Op het Ja-Nee-Veld konden bezoekers hun standpunt innemen bij diverse stellingen. 

Zeer geslaagd

De organisatie voor de reis naar Nijmegen-Lent was in handen van de Gemeente Lochem. Met hulp van een busmaatschappij en catering op het festivalterrein werd de dag uiteindelijk als zeer geslaagd bestempeld. Voor de meegereisde festivalgangers is het Democratiefestival zeker voor herhaling vatbaar.

Deel dit artikel