Zaterdag 2 september was onze eerste actiezaterdag ‘Ben je nou helemaal betegeld?!’ bij ’t Trefpunt in Gorssel. Zo'n 60 inwoners kwamen ons opzoeken en een tegel of steen ruilen voor een gratis plant. Er was ook fijne belangstelling voor een regenton met korting. Kinderen vermaakten zich bij de watertafel. Met dank aan het team en alle bezoekers was het een hele geslaagde start van de campagne!

Komt u ook een tegel of steen ruilen voor een gratis plant?

We staan op:

  • zaterdag 16 september van 10.00-12.30 uur bij bakker Wijnand in Laren
  • zaterdag 30 september van 10.00-12.30 uur bij de Action in Lochem
  • zaterdag 7 oktober van 10.00-12.30 uur bij de Plus in Eefde

Lees meer over de actiezaterdagen op www.weetvanwater.nl. Kinderen kunnen daar ook een kleurplaat downloaden. Ze kunnen hun plaat inleveren tijdens een van de actiezaterdagen en krijgen dan een leuke groene prijs.

Groen = koel

Vervangt u tegels, stenen of grind uit uw tuin of van uw erf door groen? Dan maakt u uw leefomgeving koeler. Heerlijk op warme dagen! Uw tuin houdt water dan ook beter vast. En dat is goed voor vlinders, bijen en andere kleine dieren.
Wipt u tegels uit uw tuin, meld ze dan aan op www.nk-tegelwippen.nl. Dan tellen ze mee bij de tegelstand van onze gemeente. Geef ze ook door via nktegelwippen@lochem.nl, dan maakt u ook nog eens kans op een groene prijs.

Samenwerking

Deze actie is een samenwerking van Stichting Welzijn Lochem, IJsseldal Wonen, Woningcorporatie Viverion, Circulus, LochemEnergie en Weet van Water Lochem.

Deel dit artikel