Wethouder Lex de Goede reikte zondag 18 september de hoofdprijs uit van de WK Volleycarrousel in Laren. Het team ‘Jongwachters’ met Boudewijn Gommeren, Yorick Besselink, Stan Drost en Elza Kamphuis, was de gelukkige winnaar van het volleybaltoernooi en ontving 5 VIP-tickets voor de WK volleybalwedstrijd Nederland - Kenia.

foto van de wethouder en het team met een vlag, een volleybal en oorkonde
Wethouder Lex de Goede reikte de hoofdprijs uit tijdens het WK Volleybalcarrousel.

De drie volleybalverenigingen BVC’73, V.V. Forza Harfsen-Laren en Avanti Volleybal organiseerden samen met Beleefboerderij De Kleine Carrousel in Laren de WK Volleycarrousel. Ondanks het regenachtige weer streden 8 teams op tijdelijk aangelegde volleybalvelden bij De Kleine Carrousel om de hoofdprijs. Het team ‘Jongwachters’ speelde in de finale tegen team ‘Druifjes’.

Overige activiteiten

In de middag liepen wandelgroepen vanuit de Diabetes Challenge onder leiding van de leefstijlcoach Esther Wissink een wandeling van 3 of 5 kilometer in de directe omgeving. Voor kinderen en bezoekers was er de Volleybalbus met diverse (volleybal)materialen waaronder een springkussen en smashmeter. De sportieve middag werd afgesloten met een Argentijnse BBQ Asado.

Onderdeel van WK Volleybal

Het wereldkampioenschap volleybal is van 23 september tot en met 15 oktober in Nederland en Polen. Gemeente Lochem is teamhost van het Argentijnse damesteam. Het team verblijft in Lochem. Samen met Sportraad Lochem, BVC’73, V.V. Forza Harfsen-Laren en Avanti Volleybal ontvangen we het Argentijnse damesteam in onze gemeente.

Deel dit artikel