Als voormalig ondernemer op zoek naar een baan op de arbeidsmarkt? Wist u dat ’t Baken u helpt bij het vinden van werk, ook als u geen recht op een werkeloosheidsuitkering heeft? Zo geeft ’t Baken ondersteuning aan ondernemers en andere geïnteresseerden die door de coronacrisis op zoek zijn naar een reguliere baan.  Dorien Morsink, accountmanager werkgeversservicepunt en Sandra van de Breemen, consulent werk van ’t Baken geven uitleg.

foto van 2 medewerkers Baken
Dorien Morsink en Sandra van de Breemen van ’t Baken helpen u bij allerlei vragen over werk. Ook als u geen recht heeft op een uitkering.

“’t Baken is er niet alleen voor mensen met een bijstands- of ww-uitkering. Maar ook voor mensen die hier geen recht op hebben,” vertelt Dorien Morsink. “Denk hierbij aan ondernemers die ander werk willen . Door onze contacten met het bedrijfsleven in de gemeente Lochem en daarbuiten kunnen we vraag en aanbod bij elkaar brengen. Ook hebben we veel contacten met opleidingsinstituten die de werkzoekende verder kunnen helpen.”

Coaching en bemiddeling

Sandra van de Breemen vult haar collega aan. “Als je als ondernemer je werk en inkomen kwijt raakt dan  heb je geen recht op een WW-uitkering. Het UWV geeft je dan ook geen steun. ’t Baken kan wel ondersteunen door loopbaancoaching en/of bemiddeling aan te bieden. “Ik heb een achtergrond als loopbaanprofessional en kan op dat gebied echt iets betekenen”, benadrukt Sandra. “Zo kunnen we aan de slag met een praktisch plan. Ik kan tips geven hoe je de zoektocht naar een baan aan kunt pakken.” Hierbij kan gedacht worden aan zoeken en vinden van kansen op de arbeidsmarkt, het upgraden van je CV en Linked-In profiel en het schrijven van een sollicitatiebrief.

Niet tussen wal en schip

Dorien: “We kunnen echt drempels wegnemen voor de werkzoekende. Wij hebben kennis en ervaring en zijn gemotiveerd om mensen aan werk te krijgen. Ook als je geen recht hebt op een uitkering laat ’t Baken je niet tussen wal en schip vallen.”

Meer informatie?

Neem contact op met ’t Baken via (0573) 28 92 90 of info@bakenlochem.nl.  En vraag naar Dorien Morsink of Sandra van den Breemen.

Dreigend faillissement? Vraag om hulp!

Dreigt uw bedrijf om te vallen door de coronacrisis? ’t Baken heeft nauw contact met bedrijven die dit wellicht in goede banen kunnen leiden. Dit kan helpen om grotere problemen in de privésfeer te voorkomen. Het Werkgeversservicepunt van ’t Baken geeft tips over waar u terecht kan. Vraag om  hulp. Hoe eerder hoe beter!
Deel dit artikel