Op 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing. Kiezers kregen vorige week de stempas thuis gestuurd. Met de stempas kunt u in elk stembureau in onze gemeente stemmen. Met de stempluspas (70+) kunt u ook briefstemmen.

Bij uw stempas zit uitleg over coronaveilig stemmen. Doe eerste de gezondheidscheck voordat u in het stemlokaal gaat stemmen.

Wilt u een andere kiezer voor u laten stemmen?

Is het niet mogelijk om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u dit ook door iemand anders laten doen. Dit heet stemmen bij volmacht. Op de achterkant van uw stem(plus)pas staat hoe dit werkt.

Geen stempas of stempas kwijt?

Kreeg u uiterlijk 3 maart geen stempas of bent u hem kwijt? Vraag dan een nieuwe bij ons aan. Doe dit op zijn laatst vrijdag 12 maart 2021 voor 12.30 uur.

Zelf ergens anders stemmen?

U kunt ook stemmen in een stemlokaal van een andere gemeente. In dat geval kunt u een kiezerspas aanvragen. Doe dit op zijn laatst vrijdag 12 maart voor 17.00 uur.

2e zending voor kiezer 70 jaar en ouder

Kiezers van 70 jaar en ouder krijgen uiterlijk 11 maart een tweede zending. Met uitleg over briefstemmen en met de papieren die hiervoor nodig zijn.

Iets aanvragen en meer informatie

Een vervangende stempas of een kiezerspas kunt u op verschillende manieren aanvragen. Kijk op www.lochem.nl/verkiezingen bij ‘iets aanvragen’. Maak gebruik van het gemak van online aanvragen met DigiD.

Deel dit artikel