Elke stem telt. Ook in coronatijd kan iedereen veilig stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Op 3 maart vindt u bij de Berkelbode een verkiezingskrant. U leest nu alvast over hoe u kunt stemmen als u een kwetsbare gezondheid heeft.

U wilt stemmen in een stembureau

 • Doe vooraf een gezondheidscheck
  De gezondheidscheck zit bij de stempas die u thuis ontvangt. Beantwoordt u op de dag dat u gaat stemmen een van de vragen met ‘ja’. Ga dan niet naar het stemlokaal. Vraag iemand anders om voor u te stemmen. Op de achterkant van uw stempas leest u hoe u dat doet. Als u alle vragen uit de gezondheidscheck met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag u naar het stemlokaal.
 • Vroeg stemmen op 15 of 16 maart
  Op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunt u in 3 stembureaus, vervroegd stemmen. Zo spreiden we mogelijke drukte. Alle 3 stembureaus zijn op 15 en 16 maart 2021 geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur.
 • Gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8 Lochem
 • ’t Trefpunt, Molenweg 53-55 Gorssel
 • Ontmoetingskerk, Schurinklaan 1 Eefde

Elk stembureau werkt veilig

U draagt een mondkapje, ontsmet bij aankomst uw handen. En u kunt overal 1,5 meter afstand houden. Medewerkers zitten achter kuchschermen. We maken de stemhokjes vaak schoon.

U wilt niet stemmen in een stembureau

 • Vraag iemand anders om voor u te stemmen
  Vul thuis de achterkant van de stempas in. Samen met de andere persoon zet u een handtekening. Geeft aan die persoon uw stempas en een kopie van uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs mee. Vertel die persoon op wie u wilt stemmen.
 • 70 jaar of ouder: stem met een brief
  Elke kiezer van 70 jaar of ouder sturen wij een briefstempakket. Vanaf 10 maart kunt u uw briefstem opsturen of inleveren. Volgende week besteden we aandacht aan briefstemmen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie ook op www.lochem.nl, www.elkestemtelt.nl of www.stemjijook.nl

Deel dit artikel