Welke woning verdient de titel ‘Duurzaamste Huis van Gelderland’? Van 14 februari tot en met 1 maart 2024 kunt u stemmen op uw favoriet! Ook in de gemeente Lochem doet een woning mee: een volledig verduurzaamde boerderij uit Barchem. Stemt u ook?

collage van 16 verschillende huizen

Lees alle informatie over de deelnemers en breng uw stem uit via verkiezing.duurzamehuizenroute.nl.

De stemronde is onderdeel van de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert deze verkiezing. Doel van de verkiezing is om huiseigenaren die meedoen in het zonnetje te zetten.

Een provinciale en landelijke winnaar

Op 4 maart krijgt in elke provincie het huis met de meeste stemmen de titel Duurzaamste Huis van de provincie. Uit de 12 provinciale winnaars kiest een vakjury op 22 maart de landelijke publiekswinnaar.

Nationale Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route is elk jaar op 2 zaterdagen in oktober en november. Ook in onze gemeente doen verschillende woningen mee. Huiseigenaren openen dan de deur van hun duurzame huis voor iedereen die duurzame maatregelen wil bekijken. En dat is fijn, want veel mensen willen weten hoe zij hun energierekening zo laag mogelijk kunnen houden. Of zien hoe groot een warmtepomp is. Dat kunnen ze dan met eigen ogen zien en ervaren.

Deel dit artikel