In het najaar van 2021 rijdt de SRV-wagen van het Gelders Genootschap door de Achterhoek. De SRV-wagen verbindt de elf deelnemende gemeenten van het project ‘Een nieuwe Tijd. Wederopbouw in de Achterhoek’ aan elkaar. Verschillende organisaties en de gemeente verzorgen rondom de wagen een afwisselend programma met activiteiten voor jong en oud.

Het programma in de gemeente Lochem is afwisselend en voor jong en oud. Lochem Energie gaat met bezoekers in gesprek over energiebesparing, zonnepanelen, warmte en elektrische auto’s en over energie- en waterbesparing, het Gelders Genootschap over wederopbouw in Lochem en de Achterhoek, Lochem Weet van Water over klimaatadaptatie, regenwater en groen en een regentonactie en Intratuin en Steenbreek over het vergeten tuinseizoen, minder tegels en meer groen in de tuin en over het afkoppelen, opslaan of infiltreren van regenwater in de tuin.

Canon en escaperoom

In de SRV-wagen is de canon van de Achterhoekse wederopbouw te zien, te beluisteren en te beleven. Verder is er een escaperoom rond het thema duurzaamheid ingericht. Met vragen en proefjes leren bezoekers meer over het verduurzamen van onze leefomgeving.

Waar staat de SRV-wagen?

  • Dinsdag 5 oktober staan Lochem Energie en Lochem Weet van Water met de SRV-wagen van 10.30-13.00 uur bij de weekmarkt in Almen. En van 13.30-17.00 uur bij de weekmarkt in Harfsen.
  • Woensdag 6 oktober staan het Gelders Genootschap en Lochem Energie met de SRV-wagen van   9.00-12.30 uur op de weekmarkt in Lochem. Van 13.00-17.00 uur staan Lochem Weet van Water en Lochem Energie met de SRV-wagen bij basisschool St. Joseph aan de Prins Frisolaan 12a in Lochem.
  • Donderdag 7 oktober staan Lochem Weet van Water en Lochem Energie met de SRV-wagen van  9.00-12.00 uur aan de Holterweg bij de voormalige melkfabriek, vlakbij de weekmarkt in Laren. En van 13.00-17.00 uur staat het Gelders Genootschap met de SRV-wagen bij de Ontmoetingskerk in Eefde aan de Zutphenseweg.
  • Vrijdag 8 oktober staan Stichting Steenbreek, Intratuin en Lochem Weet van Water met de SRV-wagen van 12.00 tot 16.00 uur bij Intratuin aan de Goorseweg in Lochem.

Meer informatie

Meer informatie over het programma in en rond de SRV-wagen en over het project en de activiteiten staat op www.nieuwetijdachterhoek.nl

Deel dit artikel