Voor sport heeft de overheid opnieuw ingrijpende matregelen afgekondigd, om het coronavirus in te dammen. Wedstrijden zijn voorlopig verboden, dus de competitie ligt opnieuw stil.

Dit geldt voor zowel jeugd als volwassenen in alle sporten. Wedstrijden leiden tot veel extra reisbewegingen en sociale contacten. Sporten vanaf 18 jaar mag als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden tijdens het sporten. Individuele sporten buiten, zoals bootcamp, is toegestaan in groepen van maximaal 4 personen (exclusief trainer). Voor teamsporten binnen en buiten geldt dat gesport mag worden in groepen van maximaal 4 personen. Zorg hierbij dat herkenbaar is welke sporter bij welk groepje hoort.

Er mogen meerdere groepen van maximaal 4 personen zijn. Binnensporten is toegestaan met een maximum aantal van 30 personen per zelfstandige ruimte, inclusief trainer/begeleider. Sportkantines, douches en kleedkamers gesloten. Alleen bij zwembaden zijn de kleedkamers wel open. Toeschouwers zijn niet toegestaan. Er is een uitzondering voor topsporters, voetballers van de Eredivisie en Eerste divisie en voor kinderen tot 18 jaar. Voor kinderen tot 18 jaar is sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Kinderen vanaf 13 jaar mogen na het sporten niet bij elkaar komen met meer dan 4 personen.

Noodverordening is leidend

Op de website van de VNOG staat de noodverordening per 14 oktober. Ook is op deze website een overzicht met de veelgestelde vragen te vinden. Deze noodverordening is leidend en niet de berichtgeving of protocollen vanuit de afzonderlijke sportbonden.

Het nieuwe, algemene sportprotocol staat op de website van NOC*NSF. Hier staat ook een lijst met veelgestelde vragen. Het is via de site van NOC*NSF ook mogelijk vragen te stellen via de live chat! Op de pagina van de veelgestelde vragen staat het chat icoontje rechts onderaan.

Deel dit artikel