Tijdens de persconferentie van vorige week heeft de premier nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd. Waaronder ook voor de sportsector. Hieronder leest u er meer over.

Sportkantines dicht

Om te voorkomen dat groepen mensen bij elkaar komen voor en na het sporten gaan de sportkantines dicht. Dit geldt ook voor commerciƫle uitbaters op of bij een sportaccommodatie en horeca bij commerciƫle sportaanbieders.

Geen publiek

Bij trainingen en wedstrijden wordt publiek niet toegelaten. Dit geldt niet voor ouders/verzorgers die bijvoorbeeld jeugd t/m 17 jaar naar een uitwedstrijd vervoeren. Sportwedstrijden en competities kunnen wel doorgaan, maar dan zonder publiek.

Nieuwe noodverordening

Er is ook eennieuwe noodverordening in werking getreden. Deze kunt u vinden op www.vnog.nl > coronavirus > noodverordeningen. In een noodverordening is regionaal vastgelegd welke regels op dat moment gelden in de gemeente Lochem.

Meer informatie

Op www.nocnsf.nl is het nieuwe sportprotocol te vinden. Hier vindt u de maatregelen en antwoord op de meest gestelde vragen. Op www.rijksoverheid.nl staat ook informatie die betrekking heeft op corona en sport.

Vragen?

Neem dan contact op met Astrid Hoks, beleidsadviseur Sport en speelruimte. Dit kan via a.hoks@lochem.nl of (0573) 28 93 60.

Deel dit artikel