Bij de Silo Art Tour worden diverse (agrarische) objecten in het Achterhoekse landschap die vaak  als ‘lelijk’ worden beschouwd, getransformeerd tot ware kunstwerken. Bijzondere verhalen en locaties komen tot leven door de inzet van verschillende street art kunstenaars.

Een waar kunstwerk tekent zich af op het Oocon gebouw in Lochem.

Zo is ‘Zenk One’ onlangs gestart met het beschilderen van twee 40 meter hoge silo’s in de gemeente Winterswijk op het terrein van Sibelco in de Steengroeve en is kunstenaar Telmo Miel deze week begonnen met een indrukwekkende muurtekening op het Oocon gebouw, aan de Goorseweg in Lochem.

Het idee van een Silo Art Tour komt voort uit een reis die Suzanne Ruesink maakte in Australië. Hier maakte Suzanne kennis met de Australische Silo Art Trail, waar vervallen gebouwen getransformeerd worden tot kunstwerken. “Ik dacht dat kunnen we in de Achterhoek ook”, aldus Ruesink.

Het proces van de beschildering van de silo’s in Lochem is te volgen via het Instagram en Facebook kanaal van de Silo Art Tour (@siloarttourachterhoek) of op de website www.siloarttourachterhoek.nl.

Deel dit artikel