Meer dan 1,4 miljoen gezinnen in Nederland hebben flinke financiële problemen of lopen kans die te krijgen. Het kabinet wil dit aantal graag terugdringen én het taboe op het hebben van schulden doorbreken. Daarom is op 27 mei de campagne ‘Kom uit je schuld’ gestart.

Iedereen, jong, oud, rijk, arm, kan in de financiële problemen komen. Bijvoorbeeld door een scheiding, een ontslag of omdat het om welke reden dan ook een keer niet lukt om de huur te betalen.

Voorkom stress

We zien in de praktijk dat mensen het lastig vinden om hulp te vragen als ze eenmaal schulden hebben. En daardoor worden de problemen steeds groter. Als mensen eerder om hulp vragen, kunnen we hogere schulden en de stress die hiermee gepaard gaat, voorkomen. Dit heeft niet alleen een positief effect op de financiën, maar ook op de gezondheid van mensen.

Taboe doorbreken

Een gesprek hebben over schulden komt van twee kanten. Daarom vraagt de campagne meer begrip voor mensen met financiële problemen. Op de website www.komuitjeschuld.nl staan ervaringsverhalen van mensen die zelf flinke financiële problemen hebben gehad. Zij kwamen uit voor hun schulden en dat bleek voor hen de oplossing. Voor professionals is er een apart portaal met allerlei hulpmiddelen rondom schuldhulpverlening.

’t Baken en B€L helpen u verder!

’t Baken werkt nauw samen met het Budget Adviescentrum Lochem (B€L). Het doorbreken van het taboe rondom financiële problemen is voor beide partijen erg belangrijk. We willen graag eerder in contact komen met inwoners, juist wanneer de schulden nog niet te groot zijn.

U bent van harte welkom bij zowel ’t Baken als het B€L voor raad en daad als het gaat om het aanpakken van financiële problemen. Meer informatie vindt u op onze website www.bakenlochem.nl/geld/schulden maar u mag ook altijd langskomen of bellen.
Wilt u contact met het B€L? Dan kan via budgetadviescentrum@welzijnlochem.nl of bel met (0573) 29 70 00.

 

Deel dit artikel