School, werken, mensen ontmoeten: veel gaat in deze lockdown via computers, laptops en smartphones. Dan valt het niet altijd mee om genoeg te bewegen. Of om je energiek en gemotiveerd te blijven voelen.

De eerste bootcamples voor basisschoolkinderen uit onze gemeente was een succes. Zij volgden de lessen via een livestream.

Gelukkig zijn daar sportcoaches Marjolijn Pezy en Joyce Elshof. Zij werken voor Stichting Welzijn Lochem en Uniek Sporten als (buurt)sportcoach. Via hun werk zien zij wat al dat binnen zitten met mensen doet, in deze winterlockdown. Het gebrek aan beweging, sporten en ontmoeting heeft niet alleen zijn weerslag op het lijf. Ook het hoofd kan na verloop van tijd gaan tegensputteren.

Behoefte

“In plaats van te praten over hoe we dit kunnen tegengaan, zijn Joyce en ik maar gewoon iets gaan doen,” vertelt Marjolijn Pezy. “Twee weken terug hadden we een eerste bootcamp voor de basisschoolkinderen uit de gemeente Lochem. Wij geven met een bootcamp een half uurtje les. Kinderen, juffen en meesters konden meedoen via een livestream op YouTube. Op het moment zelf deden 89 mensen uit onze gemeente mee. En later hebben nog eens bijna 400 mensen het filmpje aangeklikt. Blijkbaar is er dus wel behoefte aan.”

Uitbreiden van aanbod

Daarom hebben de sportcoaches besloten het aanbod uit te breiden. Er zijn nu per week meerdere bootcamps te volgen voor schoolkinderen en volwassenen. Maar ook voor volwassenen die in beweging willen komen is er een bootcamp voor verschillende niveaus. Marjolijn Pezy: “Natuurlijk is even lekker bewegen goed voor je lijf. Maar het is ook zeker heel goed voor je hoofd. Het geeft weer energie en kan helpen om neerslachtigheid tegen te gaan. Kun je niet live meedoen met de bootcamp? Je kunt de les terug kijken via de link op een moment dat jou uitkomt. En mocht je een bootcamp te uitdagend vinden, probeer dan toch elke dag even te bewegen. Neem genoeg pauze tussen door en maak dan een lekker ommetje buiten.”

Wanneer en hoe kan ik meedoen?

Volg de facebookpagina’s van Sportcoach Gemeente Lochem, JOGG Lochem en Stichting Welzijn Lochem voor tips en activiteiten om fit en gezond te blijven voor jong en oud. Via de facebookpagina’s delen de coaches elke week nieuwe links voor nieuwe bootcamps.

Tijden bootcamps:

Basisschool kinderen:
  • Woensdag: 10.15 uur tot 10.45 uur
  • Donderdag: 10.15 uur tot 10.45 uur
Volwassenen:
  • Dinsdag: 20.30 uur tot 21.00 uur

Tijden buurtsportactiviteiten voor kinderen:
  • Harfsen (Schoolplein Beatrixschool): 14.15 uur tot 15.15 uur
  • Gorssel (Schoolplein Vullerschool): dinsdag van 15.15 uur tot 16.15 uur
  • Lochem (Schoolplein St Joseph school): woensdag van 13.30 uur tot 14.30 uur
  • Eefde (Schoolplein Villa60/Bargeweide om en om): donderdag van 14.30 uur tot 15.30 uur
*Harfsen en Gorssel is een tijdelijke buurtsport vanwege de lockdown.
Deel dit artikel