Werkzaamheden noodconstructie zeer voorspoedig verlopen. De Reudinkbrug (Hoevenbrug) in Lochem gaat vanaf morgen, zaterdag 13 mei, weer open voor wandelaars, fietsers, automobilisten en kleine busjes. Het aanbrengen van de noodconstructie is dan geklaard. Het was een klus waar de nodige afstemming en materieel voor nodig was. Door een goede planning en de grote bereidwilligheid van vele partijen is de klus eerder geklaard dan van tevoren was ingeschat. Met de werkzaamheden aan een aantal wegen in en rondom Lochem een welkome boodschap voor veel weggebruikers.

foto van de noodconstructie (extra stalen balken)

De brug met de noodconstructie is, zoals al eerder aangekondigd, niet berekend op zwaar verkeer. Daarom leiden we toeleveranciers van de binnenstad nog altijd om via de Kwinkweerd. Voor de gemeente Lochem was het ook een reden om te starten met de voorbereidingen voor de nieuwe brug. Hier zijn we momenteel druk mee bezig. De verwachting is dat, als de raad instemt met vervanging en de processen voorspoedig verlopen, er over minder dan een jaar een nieuwe brug ligt. Dit zorgt er dan voor dat al het verkeer weer gebruik kan maken van de brug.

Hoe ziet de noodconstructie er nu uit?

Bovenop heeft het dek hoge zichtbare stalen liggers gekregen. Hier zijn delen van de brug als het ware aan opgehangen. Deze liggers koppelde de aannemer met stalen dwarsbalken aan de onderzijde van de brug. De grote stalen liggers bovenop het wegdek geleiden het verkeer automatisch. Er is voldoende rijbaanbreedte aanwezig voor autoverkeer voor twee richtingen. Ook de fietspaden houden voldoende breedte over.

De Reudinkbrug heet officieel Hoevenbrug. Wij gebruiken de term Reudinkbrug, omdat het een logische verklaring geeft voor de ligging van de brug, vlakbij de voormalige molen van Reudink. Deze naam kwam voor het eerst naar voren in een van de oudere rapporten over deze brug. Wanneer de nieuwe brug er ligt voorzien we het van een mooi naamplaatje met de officiële naam: Hoevenbrug.  
Deel dit artikel