5 februari

In 2019 voert Lochem Fairtrade actie bij bedrijven, restaurants en instellingen om hun 'gewone' koffie en thee om te ruilen voor Fairtrade koffie en thee. Op 12 februari houdt Lochem Fairtrade in het Kulturhus van Laren een avond waarop gestart wordt met een estafetteloop.

Tijdens deze estafetteloop overhandigt het ene bedrijf het stokje aan het volgende bedrijf, dat het plan heeft opgevat om over te stappen op Fairtrade. Op deze avond zal de eigenaar van Plus Laren, de heer T. Beuzel, het stokje overgeven aan mevrouw L. Vermeer, secretaris van het Stadshuus in Lochem.

Programma

Drikus Semmelink geeft tijdens deze avond een presentatie over ontwikkelingen rond de koffieteelt in tijden van armoede en klimaatverandering, de betekenis en rol van Fairtrade. Daarna krijgen ondernemers de gelegenheid kennis te maken met het project en de ondersteuning die zij krijgen van Lochem Fairtrade bij hun overstap. Verder maken zij kennis met diverse soorten en smaken koffie. 

Aanmelden

Ondernemers zijn welkom op 12 februari. Van 20 tot 22 uur staat de Zuivere Koffie klaar in het Kulturhus van Laren. Aanmelden via: fairtradelochem@gmail.com of bij coördinator Pieter Arts, telefoonnummer:  06-49 132 148.

 

Deel dit artikel