Het project Uitbreiding Sluis Eefde doet dit jaar mee aan de Dag van de Bouw. Onder het motto “Kom in de kolk” staan de bouwhekken aan de Kapperallee op zaterdag 15 juni van 10:00 tot 16:00 uur open voor bezoek.

Tijdens de Dag van de Bouw gunt aannemerscombinatie Lock to Twente u een kijkje achter de schermen. Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een sluis. U kunt rondlopen op het bouwterrein, het bouwmaterieel bekijken en zelfs afdalen in de bouwkuip van de tweede sluiskolk. Er zijn kinderactiviteiten en uiteraard staan de koffie en thee klaar. Op het bouwterrein staan vrijwilligers van het bouwteam voor u klaar om uitleg te geven.

Toegankelijkheid terrein

Het bouwterrein is toegankelijk voor mindervaliden, met uitzondering van de bouwkuip van de sluiskolk. Wel moet er rekening worden gehouden met het feit dat de ondergrond bestaat uit een puinverharding.

Voor wie geschikt?

Voor het afdalen in de sluiskolk is het belangrijk om goed ter been te zijn en er geldt een minimum leeftijd van 5 jaar. Bezoekers met hoogtevrees en mindervaliden kunnen een kijkje in de kolk nemen vanaf een speciaal uitkijkpunt.

Kijk voor meer informatie op: www.debouwmaakthet.nl/dagvandebouw.

Deel dit artikel