Financiële hulp in corona-tijd

De coronacrisis zet ons leven flink op zijn kop. Financiële problemen komen vaker voor of worden groter. Je kunt minder uren draaien op je werk, je hebt salaris in moeten leveren, de inkomsten uit je bedrijf vallen (deels) weg… Je inkomsten worden lager terwijl je vaste lasten gelijk blijven, of je moet juist extra investeren om bijvoorbeeld je bedrijf draaiende te houden. Dat levert problemen op. Heb je financiële problemen of maak je je zorgen om de toekomst? Wacht dan niet te lang met hulp zoeken. Want voor je het weet stapelen de problemen zich op. Neem contact op met ’t Baken en wij helpen je verder. Je kunt ons bellen: (0573) 28 92 90, mailen: info@bakenlochem.nl of kijk voor meer informatie op www.bakenlochem.nl/geld/schulden.

Betrouwbare partners

Financiële problemen komen voor in heel veel soorten en maten. Daarom werken we nauw samen met een aantal partners. Samen met hen hebben we een goed en betrouwbaar netwerk voor jou en zorgen we er voor dat je de hulp krijgt die nodig is. Wil je weten welke partners dit zijn en wat ze doen? Kijk dan op www.bakenlochem.nl/geld/schulden.

Uit de praktijk: Help ik wil niet failliet! “In eerste instantie waren we van plan om een faillissement aan te vragen. De schulden waren zo hoog en we hadden het overzicht niet meer. We hebben contact gehad met diverse adviseurs en ook bij de gemeente geïnformeerd. Op advies van hen hebben we het ROZ gevraagd om hulp en advies. De adviseur van het ROZ heeft ons geholpen om onze totale schuld in beeld te brengen. Deze was nog groter dan we al dachten. Samen hebben we eerst gekeken of het mogelijk was om door te gaan met het bedrijf. Helaas was dat niet verantwoord, ook vanwege de stress en de gezondheid van mij en mijn partner. Toen heeft de afdeling schuldhulpverlening van ROZ ons verder geholpen. Zij zijn in gesprek gegaan met de schuldeisers om een betalingsregeling te treffen. Dit houdt in dat wij 3 jaar lang op bijstandsniveau leven en alles daarboven reserveren voor de schuldeisers. Er komt met deze regeling geen rechter aan te pas. Dit is voor alle partijen financieel het beste. We zijn erg blij met alle hulp die we van ROZ hebben gehad. Met name het inlevingsvermogen en de adviezen die wij kregen van de adviseur schuldhulpverlening hebben ons erg geholpen.”

Het ROZ voegt toe: “onze schuldhulpverlening is er op gericht om in potentie goede en gezonde bedrijven in de lucht te houden. Maar als dat om welke reden dan ook niet lukt, zijn er verschillende mogelijkheden om een bedrijf (zonder faillissement) op een nette en goede manier te beëindigen. Zoals dat ook in dit voorbeeld is gebeurd.”

Deel dit artikel