Op donderdag 25 mei 2023 opent wethouder Eric-Jan de Haan officieel de Julianaweg en Molenpoort in Lochem. Hiervoor onthult hij het bouwbord voor de werkzaamheden aan de Markt. Wilt u als aan- en omwonende, ondernemer of anderzijds betrokkene bij dit feestelijke moment aanwezig zijn, dan bent u van harte uitgenodigd om 15.30 uur op de Grote Markt.

Hoe ziet het openingsmoment eruit?

Na de onthulling van het bouwbord op de Markt lopen we via de Poststeeg en de Noorderwal richting de Molenpoort bij de Primera. Hier volgt de officiĆ«le openingshandeling. Kinderen van kinderdagopvang Dreamzzz, gevestigd aan de Noorderwal, spelen hier een speciale rol in. Zij maakten het lint en knippen het samen met de wethouder door. Vanachter het raam keken ze  maandenlang hun ogen uit naar alle bouwkranen, grote machines, trilapparaten en werklui.

Julianaweg en Molenpoort

De Julianaweg is inmiddels ingericht met een prachtige kademuur, veel groen en een weg waar rustiger gereden wordt. En waar verkeersdeelnemers rekening houden met elkaar. De Molenpoort zorgt voor een betere entree naar de binnenstad. Hiermee is het een voorbeeld geworden voor andere historische stadspoorten in de stad.

Herinrichting Markt

De Markt krijgt een nieuwe inrichting. Het moet een aantrekkelijke plek worden voor inwoners en bezoekers. Er komt meer eenheid tussen de grote markt, kleine markt en het gedeelte ten noorden van de kerk. Ook is er meer ruimte voor groen en komt er een bronfontein midden op de Markt. Dit zorgt voor gezelligheid en verbinding. Wilt u de planning van dit project volgen kijk dan op www.lochem.nl/markt of installeer de bouwapp op uw telefoon.

Deel dit artikel