Op zaterdag 23 september is het Nationale Burendag. Het is altijd goed om uw buren beter te leren kennen. Zeker wanneer ze van ver komen. Daarom is iedereen van harte welkom op de opvanglocatie van het COA in de Paasberg in Lochem. Van 13.00 tot 16.00 uur staan de jongeren en hun begeleiders voor u klaar met koffie en thee en lekkere lokale hapjes die de jongeren zelf maken.

U kunt deze middag van alles doen: bezoek diverse kraampjes met informatie, hoor het verhaal van een aantal jongeren, volg een deel van een taalles, of ga gewoon eens met een van hen in gesprek. Daarnaast kunt u een rondleiding door het hotel krijgen.

Wat gebeurt er in de Paasberg

Er komen jongeren zonder volwassen begeleiders naar Nederland. Deze alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv) wonen in een opvanggezin of in kleinschalige woonvoorzieningen, zoals deze opvang in een hotel in Lochem. Het COA begeleidt hen 24/7 bij de ontwikkeling naar volwassenheid. Zodat ze op hun 18e zelfstandig kunnen wonen in een azc, het land van herkomst of een eigen huis in Nederland. 

Deel dit artikel