Van oktober tot en met maart is het plantseizoen. In deze vochtige tijd van het jaar kunnen vers geplante bomen en planten goed wortelen. Meer groen is goed voor vogels, insecten en vlinders. En ook voor het klimaat. Er zijn twee acties die u de kans geven om mooie bomen of bosjes te planten. Interesse? Lees dan hieronder verder.

De actie ‘bomen voor koeien’ zorgt voor een schaduwbosje voor uw dieren.

Mag u een boom planten waar u wilt?

Soms heeft u hiervoor een omgevingsvergunning nodig. En op sommige plekken mag het niet. Neem daarom bij twijfel contact op met Winant Halfwerk via info@lochem.nl of (0573) 28 92 22.

Actie 1: Boompjes voor beginners

Wilt u een boompje voor uw tuin? Via planboom.nl kunt u het ‘boompjes voor beginners-pakket’ aanschaffen. Dit is een pakket met 1 of 3 boompjes voor uw tuin.

  • De boompjes zijn 40 cm
  • Ze groeien uit tot mooie bomen van 5 tot 7 meter
  • Met handige plantinstructie
  • De kosten zijn € 25 euro

Meer informatie of aanmelden?

Ga dan naar www.planboom.nl. Plan Boom is een initiatief van De Natuur- en Milieufederaties, www.natuurenmilieufederaties.nl

Actie 2: Bomen voor koeien

Wilt u graag een schaduwbosje voor uw koeien, kippen, varkens, paarden of schapen? Kijk dan naar de actie ‘Bomen voor koeien’. Twintig deelnemers krijgen dit najaar gratis een schaduwbosje. Dat bestaat uit 200 stuks bosplantsoen (60-80 cm hoog) en 3 laanbomen (10-12 cm stamomtrek) en is 500 of 600 m2 groot. Het bosje geeft schaduw aan koeien, paarden, schapen, varkens of kippen. De bomen en planten passen bij het landschap.

Meer informatie of aanmelden?

Er zijn nu nog enkele gratis schaduwbosjes beschikbaar en vol=vol.Deelnemers verklaren de planten en bomen minstens vijf jaar goed te verzorgen. Op www.landschapsbeheergelderland.nl leest u meer over de actie. ‘Bomen voor Koeien’ is een actie van Stichting wAarde, Vroege Vogels en LandschappenNL. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert de actie in Gelderland.

Deel dit artikel