De week van Ondermijning. Hoe houden wij Noord- en Oost-Gelderland samen veilig? Hoe herkent u criminaliteit en wat kunt u er tegen doen? Deze week is de Week van de Ondermijning. Gemeenten en andere overheidsdiensten in Noord- en Oost-Gelderland besteden tijdens deze week samen met ondernemers en inwoners aandacht aan het voorkomen en signaleren van criminaliteit.

Ziet u criminele activiteiten of vertrouwt u het niet? Meld het dan!

Ook de gemeente Lochem gaat tijdens De week van de Ondermijning op pad om met inwoners en ondernemers te kijken welke kwetsbaarheden er zijn. Bijvoorbeeld op bedrijventerreinen, op vakantieparken en in het buitengebied. Ook krijgen inwoners en ondernemers tips om te voorkomen dat zij ongewild betrokken raken bij criminele activiteiten.

Extra aandacht

We werken hiervoor samen met andere gemeenten in Noord- en Oost-Gelderland, politie, provincie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, UWV, Omgevingsdiensten, Douane, NVWA, Nederlandse Arbeidsinspectie en RIEC Oost-Nederland extra aandacht aan het voorkómen en aanpakken van criminaliteit.

Uw hulp nodig

Hierbij hebben de diensten de hulp van ondernemers en inwoners nodig. Ziet u criminele activiteiten of vertrouwt u het niet? Meld dat dan bij de politie (0900-8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl). Op die manier zorgen politie, gemeente én inwoners samen voor een veiliger omgeving.

Deel dit artikel