De bibliotheken in onze gemeente staan op de 12e plek van beste biebs in het land. Daar zijn wij als gemeente bijzonder trots op! Graafschap Bibliotheken is zes plaatsen gestegen op de ranglijst, van nummer 18 naar nummer 12. Een mooie prestatie, aangezien Nederland 146 bibliotheekstichtingen telt.

Graafschap scoort op alle vier gemeten onderdelen goed, maar vooral op het onderdeel Activiteiten. Er zijn vestigingen in Gorssel en Lochem en buurtbiebs in Eefde, Barchem, Almen, Epse en Harfsen. De stichting telt in totaal bijna 100 vrijwilligers, die ook helpen om het buitengebied te bedienen.

Meer dan boeken

De bieb is meer dan een plek om te lezen of boeken te lenen. Ze organiseert allerlei activiteiten voor jong en oud. Denk aan Digisterker, waar mensen beter met computers en internet leren omgaan. Of Boekjes & koekjes, voor ouders met jonge kinderen. Er zijn voorleesdagen, leesclubs, informatiebijeenkomsten en interviews met bekende schrijvers. Zo kunt u 24 januari om 15.00 uur luisteren naar een lezing van journaliste Marjan van den Berg, bekend van haar feuilleton Sanne in weekblad Margriet.

Nationale voorleesdagen

Van 22 januari tot en met 1 februari zijn de nationale voorleesdagen. Vrijwilligers en medewerkers van de bieb lezen dan voor op scholen, peuterspeelzalen, bij de kinderopvang en bij zorgcentra. Wethouder Henk van Zeijts las vorig jaar voor in Woonzorgcentra de Borkel in Gorssel en Gudula in Lochem. Met alle activiteiten wil de bieb leesplezier brengen en mensen helpen om goed mee te doen in de maatschappij. Reden voor de gemeente om het budget van de gemeente in stand te houden.

Uitslag                                                 

De complete uitslag van de bibliothekenranglijst staat op www.graafschapbibliotheken.nl/mdi2019. Nieuwsgierig of interesse om vrijwilliger te worden? Loop gerust binnen bij een vestiging bij u in de buurt.

Deel dit artikel