Eind vorig jaar onderzocht onderzoeksbureau Moventem in opdracht van de gemeente Lochem het ondernemersklimaat in de gemeente. 113 ondernemers namen deel.

Ondernemers ondernemen vaak in de gemeente Lochem, omdat zij ook wonen in de gemeente (65%). Ook namen zij vaak een bestaand pand over (20%) en vanwege zakelijke redenen (20%). Bij zakelijke redenen noemen ondernemers bijvoorbeeld dat hun doelgroep hier woont.

Open en prettig

28% van de deelnemende ondernemers zou de gemeente Lochem als vestigingsplaats aanbevelen vanwege de fijne omgeving. Anderen noemen de goede ligging/bereikbaarheid (26%) en vanwege betrokken gemeente en inwoners (24%). ‘Open en prettig’, licht een van de ondernemers toe. Op de vraag of ondernemers wat missen in het ondernemersklimaat in de gemeente Lochem, antwoordt 43% ja. Zij missen bijvoorbeeld ‘betrokkenheid en saamhorigheid’.

Gewijzigde plannen

22% van de deelnemende ondernemers wijzigde de plannen door de coronacrisis. Van hen stelt een kleine twee derde plannen uit en investeert minder, bijvoorbeeld uitbreiding van arbeidsplaatsen en panduitbreiding. 28% gaat juist meer investeren in productontwikkeling en plannen versneld uitvoeren.

Bekijk de factsheet

Op www.lochemsezakenpanel.nl vindt u de factsheet. Deelnemen aan het volgende onderzoek, en automatisch op de hoogte blijven? Word dan lid via deze website.

 

Deel dit artikel