In de Gravenbuurt krijgt een aantal stoepen nieuwe of betere bestrating. Het gaat om de volgende straten: Graaf Lodewijklaan, Graaf Janlaan, Louise de Colignylaan, Charlotte de Bourbonlaan, Anna van Burenlaan, Albert Cuyplaan en Jacob van Ruysdaellaan. Uit een wijkschouw blijkt dat de stoepen op sommige plekken slecht zijn. Ook kunnen de hulpdiensten niet of nauwelijks door de straten. Dit komt doordat automobilisten aan beide kanten van de straten parkeren.

Om hulpdiensten te helpen gaan we de stoepen aanpakken. “Het is goed dat we deze straten gaan aanpakken. Het maakt de situatie veiliger voor hulpdiensten en met deze oplossing is er ook nog voldoende ruimte voor parkeren. Daarnaast blijven de stoepen voldoende breed, zodat deze goed toegankelijk blijven voor mindervaliden en kinderwagens,” aldus wethouder verkeer Eric-Jan de Haan.

Wat gaat er gebeuren?

De stoepen (op de tekening met een rode lijn) bestraten we opnieuw en de stoepranden brengen we omlaag. Zo wordt het parkeren op de stoep makkelijker. Ook brengen we belijning aan. De stoepen aan de andere zijde (op de tekening met een groene lijn) herstellen we waar nodig.

Werkzaamheden beginnen op 23 november 2020

Maandag 23 november starten we met de Anna van Burenlaan en de Charlotte de Bourbonlaan. De andere straten volgen daarna. De aannemer informeert omwonenden daarover. Bij slecht weer passen we de planning aan.
Tijdens de werkzaamheden eenrichtingsverkeer Tijdens de werkzaamheden kan verkeer maar één kant oprijden. Parkeren kan dan alleen in de parkeervakken aan de kant die een groene lijn heeft. De woningen blijven bereikbaar voor voetgangers en hulp- en nooddiensten. We vragen omwonenden om hun auto ergens anders te parkeren. De kant met de rode lijn moet vrij blijven. Bij het ophalen van afval, brengt de aannemer afvalcontainers naar een plaats waar Circulus-Berkel de containers leegt. Hierover informeert de aannemer u.

Neem gerust contact op Omwonden hebben vorige week al een brief ontvangen over de werkzaamheden. Marleen Dam van team Verkeer geeft graag antwoord op vragen die er leven in de buurt. Ze is te bereiken via (0573) 28 92 22 of verkeer@lochem.nl.

Deel dit artikel