Toezichthouders/handhavers en Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Lochem rijden in nieuwe elektrische auto’s. Het wagenpark van de gemeente is hiermee nog duurzamer. “Dit pas uitstekend bij ons collegeprogramma waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat”, vertelt burgemeester Sebastiaan van ’t Erve.

Met de komst van de elektrische auto’s voor handhaving is het wagenpark van de gemeente nog duurzamer geworden.

Stickers voor zichtbaarheid

De nieuwe auto’s zijn niet alleen elektrisch, maar zijn ook voorzien van stickers. Hierdoor vallen de auto’s op in het straatbeeld. Van ’t Erve: “Omdat we nu nog zichtbaarder zijn geven we een signaal af aan de inwoners. We zijn er voor hun veiligheid.”  De toezichthouders/handhavers en BOA’s hebben als taak om toezicht te houden en illegale situaties op te sporen. ”Ze doen heel belangrijk werk. Want ze zorgen er dagelijks voor dat onze kernen veiliger en leefbaarder worden,” aldus Van ’t Erve.

Voorkomen van grote ergernissen

Hinderlijk gedrag van hangjongeren, parkeerovertredingen en hondenpoep zijn voorbeelden waar BOA’s op letten. De toezichthouders/handhavers zijn vooral bezig om de bebouwde omgeving veilig en leefbaar te houden. Door mensen aan te spreken op bepaald gedrag helpen ze grote ergernissen te voorkomen.

 

Deel dit artikel