De gemeente Lochem krijgt een buursportcoach voor aangepast sporten en bewegen. De buurtsportcoach is er voor iedereen die om wat voor reden dan ook aangepast wil sporten of bewegen.

Portret van Marjolijn Pezy

In onze gemeente gaat Marjolijn Pezy als buurtsportcoach aan de slag. “Ik ga de wensen van de doelgroep in beeld brengen. Van daaruit ga ik ondersteuning bieden. Dan kun je denken aan het zoeken naar geschikt aanbod van activiteiten en mogelijke sport(aanbieders).”

Open voor wensen en ideeën

“Ik kan informatie geven over het aangepast sportaanbod. Contact zoeken met verenigingen of eventueel verwijzen naar een andere gemeente,” zegt Pezy. “Maar ik sta ook open voor het horen van wensen en ideeën vanuit alle betrokken partijen. Ik hoop mensen met een beperking enthousiast te maken om te gaan sporten, door hen passende mogelijkheden te bieden. Ik hoop het aanbod groter en afwisselender te maken. Zo wordt het kiezen van een geschikte sport makkelijker voor iedereen.”

De coach is er ook voor verenigingen en instellingen

Sportverenigingen en zorg- en welzijnsinstellingen kunnen bij de buurtsportcoach terecht voor:

  • ondersteuning bij het opzetten of onderhouden van sportaanbod,
  • het (bij)scholen van vrijwilligers,
  • het toegankelijk maken van de accommodatie,
  • advies of hulp bij aankoop van aangepast materiaal en
  • het aanvragen van subsidie

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Stichting Welzijn Lochem: telefoon (0573) 29 70 00 en lochem@unieksporten.nl. De afgelopen tijd heeft Marjolijn Pezy kennis gemaakt met de lokale betrokkenen. Tot begin december is zij met zwangerschapsverlof. Tijdens die periode neemt verenigingsondersteuner van de gemeente Lochem Tom Kleissen de taken van Marjolijn waar.

Deel dit artikel