Vanaf vandaag (woensdag 10 augustus) gaat de temperatuur flink omhoog. Het KNMI verwacht dat het een langere periode warmer dan 27 graden wordt. Daarom gaat vanaf vandaag om 12.00 uur het Nationaal Hitteplan in.

Neem maatregelen om overlast door hitte te beperken voor uzelf en mensen in uw omgeving. Dit geldt vooral voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, chronisch zieken en jonge kinderen. Doe het tijdens de hitte bijvoorbeeld rustiger aan en drink veel water. Blijf binnen op het heetst van de dag en zoek de schaduw op. Kijk voor meer informatie op de website van de GGD en de website van het RIVM.

Let op uw dieren

Veel dieren kunnen niet goed tegen de hitte. Op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) vindt u tips over wat u voor uw huisdier kunt doen. Als veehouder bent u verplicht om dieren te beschermen tegen hittestress. De website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit geeft hierover veel praktische informatie. Op de website van de Gezondheidsdienst voor Dieren vindt u een wekelijkse hittevoorspelling die u ook per e-mail kunt ontvangen.

Deel dit artikel