Grote en kleinere bomen, met en zonder naalden en een enkele keer met kluit: bij de kerstbomeninzameling leverden kinderen vorige week woensdag meer dan 2.000 kerstbomen in! Op negen inzamelpunten in de gemeente stonden medewerkers van Circulus-Berkel klaar om de bomen in te zamelen. Dit jaar natuurlijk met minimaal anderhalve meter afstand en met extra hygiëne-maatregelen.

In heel Nederland werden in december veel meer kerstbomen verkocht dan in vorige jaren. Het aanbod was dus groot, maar ook het enthousiasme van de kinderen. Het verzamelen en wegbrengen van kerstbomen was een leuke bezigheid, nu veel activiteiten niet doorgaan én een mooie manier om een zakcentje te verdienen. Iedere boom leverde ook dit jaar weer 50 cent op! Het enthousiasme was terug te zien in de inzamelcijfers; er werden zo’n 200 bomen meer ingeleverd dan vorig jaar.

Inzameling gemist?

Heeft u de kerstbomeninzameling gemist? Een boom met kluit kunt u in de volle grond zetten. Slaat de boom aan, dan heeft u er ook volgende kerst plezier van. Wilt u de boom liever kwijt? U kunt jaarlijks 500 kilo groen- en snoeiafval kosteloos naar de Recyclepleinen in Lochem of Zutphen brengen. Vergeet daarbij uw milieupas niet. Kijk voor de adressen en openingstijden op www.circulus-berkel.nl/lochem.

 

Deel dit artikel