De Mobiele ErfgoedTentoonstelling (MET) staat nu in de hal van het gemeentehuis in Lochem met de tentoonstelling “Toen het water kwam”. Het gaat over de rol van water in de gemeenten Lochem en Zutphen.

“Toen het water kwam” is de naam van de tentoonstelling die nu opgesteld staat in het gemeentehuis.

De MET is speciaal ontwikkeld om de vele erfgoedschatten van Lochem en Zutphen ook aan inwoners te kunnen tonen die niet zelf in de gelegenheid zijn de vaste tentoonstellingslocaties te bezoeken. Met dit modulaire systeem wordt het mogelijk om het erfgoed naar hen toe te brengen. In het afgelopen jaar is de MET bijvoorbeeld al in diverse verzorgingshuizen geweest.  

Verleden, heden en toekomst

Voor de nieuwste tentoonstelling heeft Muzehof Centrum voor de Kunsten een onderwerp gekozen dat beide gemeenten verbindt: water. Waterbeheersing is een uitdaging van verleden, heden en toekomst in Nederland. In de tentoonstelling zijn schilderijen, gedichten, kinderboeken, objecten en video’s opgenomen waarin water een belangrijke rol speelt.

U gaat in deze tentoonstelling niet alleen terug naar de middeleeuwen, maar u ervaart ook hoe het zou kunnen zijn over een eeuw. We reizen van de tijd waarin Zutphen en Lochem handelsaders waren, tot de komst van waterleidingen en de huidige strijd tegen het water. Want, ons systeem van waterbeheersing loopt tegen haar grenzen aan.

Toegang is gratis

De tentoonstelling is tot en met maandag 17 oktober dagelijks te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Loopt u gewoon eens binnen. De toegang is gratis.

Deel dit artikel