29 januari

Bent u iets verloren of heeft u juist een voorwerp gevonden? U kunt dit vanaf 1 februari eenvoudiger melden en vinden op www.lochem.nl. Op www.lochem.nl zoekt u op gevonden of verloren. U komt dan op de iLost-webpagina waar u uw vondst kunt melden. En waar u kunt zoeken in de gevonden voorwerpen. Ook buiten onze gemeente.

foto van een verloren sleutelbos

“De afspraak in Nederland is dat u spullen die u bent kwijtgeraakt of heeft gevonden kunt melden bij de gemeente. Doordat we aansluiten op iLost wordt dat gemakkelijker”, vertelt burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve. De tool is bedoeld om te zoeken, melden en matchen.

Gebruiksvriendelijk

Eén op de drie voorwerpen komt via iLost terug bij de eigenaar. “De ervaring van andere gebruikers laat zien dat het werkt. De site heeft een heldere manier om spullen te vinden en te registreren. Dat maakt het gebruik gebruiksvriendelijk en simpel. Het is dan ook een extra service richting onze inwoners. Deze moderne tool past goed bij het verder verbeteren van onze dienstverlening”, aldus Van ‘t Erve.

Online platform

iLost is een online platform dat wereldwijd sterk gegroeid is. Het systeem vervangt veel interne administratieve rompslomp bij organisaties. Naast gemeenten maken bijvoorbeeld ook vervoersmaatschappijen, ziekenhuizen, attractieparken en evenementenorganisaties gebruik van iLost.

Melden

Vanaf 1 februari kunt u terecht op www.lochem.nl > in en over Lochem > in Lochem > gevonden en verloren voorwerpen. Uiteraard kunt u gevonden en verloren voorwerpen ook nog gewoon bij de balie van het gemeentehuis melden. Of u kunt bellen met (0573) 289 222.

Deel dit artikel