Erben Wennemars, Hugo Borst, Maarten van Rossem, Merol, Diederik Samsom, de Koorbazen, Khadija Arib, en Danny Vera. Zo maar wat namen van sprekers en artiesten die optreden tijdens het democratiefestival. En waar u gratis bij kunt zijn! Meld u voor 15 augustus aan en maak kans op een festivalticket inclusief busreis op 30 augustus.

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve nodigt inwoners uit om samen met college en raadsleden het Democratiefestival te bezoeken. Het festival is op het eiland Veur-Lent in de Waal bij Nijmegen. “Samen met inwoners willen we op vrijdag 30 augustus de democratie vieren. Hoe mooi is het als we samen inspiratie opdoen, van elkaar leren en een gezellige dag hebben in een informele sfeer”, aldus Van ’t Erve.

Gevarieerd programma

Het programma is interessant en gevarieerd. Zo kunt u in de debatarena grote debatten volgen over actuele kwesties, zoals arm versus rijk, onderwijs, migratie, klimaat en gezondheidszorg. In het klaslokaal brengen topwetenschappers, politici en andere specialisten u op een begrijpelijk manier de laatste inzichten uit hun vakgebied. En u kunt leren speechen als Obama, leren debatteren, lobbyen, luisteren of een goede cartoon tekenen. In de theatertent wisselen ministers, cabaretiers, muzikanten en sportmensen elkaar af.

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom; leeftijd, achtergrond en politieke voorkeur maken niet uit. “Op het Democratiefestival komen mensen samen uit heel het land. Inwoners en bestuurders. Het is een inspirerende plek om met elkaar in gesprek te gaan”, vertelt Van ‘t Erve. “Wij omarmen dit festival, omdat het past bij onze wens om dichtbij inwoners te staan en hen te betrekken bij de politieke besluitvorming. Wees nieuwsgierig en meld je aan voor een gratis ticket en vervoer!”

Schrijf u nu in!

Kijk op www.democratiefestival.nu voor meer informatie over het programma en schrijf u in via www.lochem.nl/democratiefestival en vertrek samen met politici en inwoners uit eigen gemeente richting Veur-Lent.

Deel dit artikel