Dinsdag 21 maart is het de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. Het doel van deze dag is om de bewustwording over racisme en discriminatie te vergroten. De gemeente Lochem staat voor een maatschappij waarin we elkaar respecteren ongeacht onze afkomst, ons geloof, onze sociale status, onze huidskleur, onze politieke kleur, onze geaardheid of welk verschil dan ook. Iedereen doet er toe en iedereen doet mee. Ervaart u dit niet zo, voelt u zich gediscrimineerd of ziet u discriminatie in uw omgeving? Meld het dan! Dat kan bij het anti-discriminatiemeldpunt.

Het anti-discriminatiemeldpunt zoekt samen met u naar een passende oplossing. U kunt ook bij het meldpunt terecht als u vragen heeft over discriminatie. Hoe maakt u het bespreekbaar? Wat is discriminatie en wat kan er tegen gedaan worden? Het meldpunt kan u met raad en daad bijstaan.

Bereikbaarheid meldpunt

De gemeente Lochem is aangesloten bij het Meldpunt Discriminatie Apeldoorn.

De website van het meldpunt: www.art1-nog.nl.

Dit is een website van Art.1 Noord Oost Gelderland. Wilt u meer weten over racisme en discriminatie, kijk dan eens op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/discriminatie-en-racisme/vraag-en-antwoord/wat-kan-ik-doen-als-ik-gediscrimineerd-word.

Artikel 1 Grondwet

In artikel 1 van de Grondwet staat dat iedereen die zich in Nederland bevindt in gelijke gevallen gelijk moet worden behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, mag niet.

Deel dit artikel