In de zomer slaan inbrekers vaak toe, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Om het aantal woninginbraken deze zomer verder te verlagen vragen wij u mee te doen om de kans op inbraak te verkleinen.

Om een inbraak te voorkomen is het belangrijk dat u deze tips opvolgt:

  • Op vakantie? Licht de buren in
    Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen het huis een bewoonde indruk te geven. Bijvoorbeeld door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een gordijn open of dicht te doen.
  • Dagje weg? Deur op slot!
    Ramen en deuren staan vaker open met mooi weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot, ook als u maar heel even naar de buren bent, boodschappen doet of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg kostbare spullen uit het zicht.
  • Bel 112 bij verdachte situaties
    Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Meer informatie

Voor informatie over veilig wonen zie www.politiekeurmerk.nl of kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Deel dit artikel