Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we in ons land tot zo’n 9.000 besmettingen per dag. Ook in ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Daarom is Nederland tot minimaal 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.  U ziet alle maatregelen op een rij.

Blijf thuis

Blijf dus zo veel mogelijk thuis, ook tijdens de feestdagen. Als we minder mensen ontmoeten, kan het coronavirus zich lastiger verspreiden.

Bezoek

Ontvang thuis per dag niet meer dan 2 gasten vanaf 13 jaar. Op 24, 25 en 26 december geldt een uitzondering: dan mogen er maximaal 3 gasten per dag op bezoek komen. Exclusief kinderen tot 13 jaar. Een groepje buiten is maximaal 2 personen, ook tijdens de kerstdagen.

Coronahulp

Wie besmet is, roept hulp in van anderen. Bijvoorbeeld voor boodschappen en andere klusjes. Is dit lastig? Kijk dan op www.coronahulplochem.nl. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl.

Actueel

Meer informatie vindt u op www.lochem.nl/zorg-welzijn-en-werk/laatste-nieuws-coronavirus

Deel dit artikel