De wandschildering ‘Verbonden’ van Miel Krutzmann is door het publiek gekozen tot het meest favoriete kunstwerk in de Buitenkunstverkiezing Oost 2022. Het schilderwerk op de 55 meter hoge silo van de Op- en Overslag Cooperatie Oost (OOCON) aan de Goorseweg in Lochem kreeg maar liefst 63,7% van de stemmen! In de week van 15 augustus volgt een nieuwe stemronde voor de landelijke Buitenkunstverkiezing 2022. Natuurlijk kunt u dan ook weer meestemmen!

foto van het kunstwerk

Inwoners van Lochem, de Achterhoek en daarbuiten brachten massaal hun stem uit. Dit gebeurde vooral na oproepen van verschillende personen en organisaties op sociale media. De uitslag werd zondagmorgen 31 juli bekendgemaakt in het NPO4-radioprogramma De Ochtend van 4. De wandschildering werd voor de verkiezing voorgedragen door inwoonster Karin Dekema. Zij kreeg van ons een bloemetje als dank. Beluister hier waarom zij dit werk heeft voorgedragen.  

Relatie tussen mens en natuur

Kunstenaar Miel Krutzmann van TelmoMiel wilde vooral de relatie tussen mens en natuur uitbeelden. Zo ziet u aan de rechterkant van de afbeelding een link met landgoed Verwolde. Op de achtergrond zijn de Lochemse hooiplukkers te zien.

Op naar de landelijke titel!

In de week van 15 augustus strijden alle regionale winnaars met elkaar. Dan gaat het om de landelijke titel voor het meest favoriete buitenkunstwerk. Natuurlijk doet de wandschildering van Miel Krutzmann ook mee. Via onze sociale media en in het gemeentenieuws van volgende week leest u hoe u kunt meestemmen. U kunt ook zelf de website van NPO Radio 4 in de gaten houden. Wie de winnaar wordt, horen we zondagmorgen 21 augustus in de uitzending van het radioprogramma De ochtend van 4.

Deel dit artikel