28 november

Een wens van veel Lochemse ondernemers ging donderdag 22 november in vervulling. Ondernemer Sicco van Brederode stroopte de mouwen op om met hulp van Circulus-Berkel en de betrokken kunstenaars de eerste sfeerverlichting in de vorm van prachtige kaarsen op te hangen. Reden voor wethouder Economie Eric-Jan de Haan om hier bij te zijn.

LOV-voorzitter Jaap Matthijssen: “Begin december is de verlichting in volle omgang te bewonderen.  De straten zijn dan overspannen met sfeerverlichting en de lantaarnpalen versierd met lichtornamenten. De unieke kaarsen van de Lochemse kunstenaars Pieter van de Pol en Wilco Hemink maken de gezelligheid compleet. We zijn er heel blij mee, want sfeer en beleving zijn enorm belangrijk voor onze bezoekers.”

Mooi resultaat

Wethouder Eric-Jan de Haan deelt de blijdschap van de ondernemers. “Na veel en zorgvuldig overleg was er voldoende draagvlak onder de ondernemers om de reclamebelasting in te voeren. Een belasting die ondernemers bij elkaar brengen en die geheel ten goede komt aan de binnenstad. Hiermee samen sfeerverlichting aanbrengen is een mooi eerste resultaat!”

Duurzaam

Jaap Matthijssen: “We werken eraan dat de kaarsen volgend jaar op zonne-energie branden en we willen de verlichting verder uitbreiden naar de rand van het centrum. We hopen dat ons winkelend publiek er net zo enthousiast over is als wij.”

Deel dit artikel