Hoe heeft u uw bezoek aan een theater ervaren, wat vindt u van de kwaliteit van wandel- en fietspaden, is er voor toeristen genoeg te doen in de gemeente Lochem? Onder de vlag van Lochem Spreekt peilt de gemeente Lochem deze keer uw mening over recreatie en toerisme. Van 11 tot en met 31 maart kunt u deelnemen aan de peiling. Naar verwachting zijn in april de resultaten bekend.

De uitkomsten uit het onderzoek helpen ons om de visie op recreatie en toerisme te vertalen in een concrete aanpak. Daar is meer voor nodig dan dit onderzoek. Daarom hebben recreatieondernemers deze winter meegedacht over aandachtspunten in de visie. Bovendien gaat de gemeente in het voorjaar (recreatie)ondernemers en toeristen via enquĂȘtes naar hun ervaringen vragen. Zo bevragen we alle ervaringsdeskundigen en krijgen we een goed beeld van waar we staan en wat we kunnen verbeteren als het gaat om recreatie en toerisme.

Hoe zetten we Lochem op de kaart?

Lochem als perfecte recreatiebestemming in eigen land. Het college wil dat toeristen vaker naar de gemeente Lochem komen, hier meer geld uitgeven en dat de werkgelegenheid in de sector toeneemt. De vraag is hoe we dat doel gaan bereiken. Daarom is samen met recreatieondernemers een visie opgesteld. Een initiatief onder leiding van de gasfabriek Deventer gaat daarna met de uitvoering aan de slag.

Uitkomsten op www.lochem.nl

De uitkomsten van het onderzoek staan naar verwachting in april 2019 op de gemeentelijke website en in het gemeentenieuws. Panelleden krijgen als eerste een terugkoppeling.

Meedoen aan Lochem Spreekt?

Iedereen vanaf 16 jaar die in onze gemeente woont, werkt en/of onderneemt, kan meedoen. Aanmelden is gratis. Hoe werkt het? U gaat naar www.lochemspreekt.nl en meld u aan, u krijgt een e-mail zodra er een onderzoek start.Meedoen kan ook op papier. Neem daarvoor contact op met Moventem, het onderzoek- en adviesbureau dat het panel beheert, telefoon (0575) 76 02 27. U krijgt de vragenlijst en de uitkomsten van ieder onderzoek dan thuisgestuurd.

Deel dit artikel