Wilt u uw huis verduurzamen, toekomstbestendig, asbestvrij of kwalitatief beter maken? Er is nu een lening die dit mogelijk kan maken. De provincie Gelderland en de gemeente Lochem stimuleren en ondersteunen namelijk het toekomstbestendig maken van een huis door een lening aan te bieden.

De gemeenteraad heeft op 8 juli 2019 de Verordening Toekomstbestendig wonen vastgesteld. De verordening biedt inwoners de mogelijkheid om een lening aan te gaan. Een lening die bestemd is voor het verduurzamen van een huis. Of om in uw huis asbest weg te halen. Ook voor inwoners die hun huis willen aanpassen met als doel langer thuis te blijven wonen, is er de mogelijkheid om een lening af te sluiten.

Korting op de rente

Het is een lening met een flinke korting op de rente voor de financiering van energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een zuinige verwarmingsinstallatie, zonnepanelen of glas-, gevel-, dak- of vloerisolatie.

Meer informatie

De lening wordt verstrekt door de provincie Gelderland en de gemeente Lochem samen. Natuurlijk is er wel een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen om een lening te krijgen. Meer informatie over de voorwaarden en de procedure  vindt u op onze website: www.lochem.nl/wonen-bouw-en-verbouw/meldingen-en-vergunningen/verbouw/lening-voor-toekomstbestendig-wonen.

Aanvraag indienen

Via onze website is het mogelijk om een aanvraag in te dienen. De gemeente werkt samen met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) voor het verstrekken van de lening. De aanvraag, de financiƫle toets (die bepaalt of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor de lening) en het verstrekken van de lening worden door SVn verzorgd.

 

Deel dit artikel