Vanaf nu ligt op de afgiftepunten van de gemeentegids een flyer voor u klaar waarin u alles leest over bermen. Mét een fietsroute langs veel natuurschoon in onze gemeente. Zoals bijzondere bomen, zonnebloemlinten, een kruidenrijke berm en een schaapskudde die het gras kort houdt in Eefde. Haal gerust een flyer op!

Gevarieerde kruidenrijke bermen en bermbeplanting zijn van levensbelang voor veel verschillende kleine dieren. Bomen in de bermen maken ons landschap herkenbaar en geven schaduw. Als lange linten met bloemen en kruiden kunnen bermen een ‘voedselsnelweg’ voor bijen, vlinders, vogels, kleine zoogdieren en insecten zijn. Al die verschillende diersoorten zorgen voor een goede balans in de natuur. Daarom geven wij in bermen graag de ruimte aan kruiden, bomen en dieren. We maaien de bermen dan ook zo min mogelijk.

Tips om de natuur een handje te helpen

We maken dit jaar 10 filmpjes met tips ván inwoners vóór inwoners. Inwoners vertellen wat zij doen om de natuur een handje te helpen en hoe u dat zelf ook kunt. Wilt u bijvoorbeeld ook zelf een kruidenrijke strook aanleggen in uw tuin? Boer René Lubberdink geeft u tips. Alle tipclips vindt u handig bij elkaar op ons youtubekanaal,

Waar kan ik de bermenflyer met fietsroute halen?

U vindt afgiftepunten in alle kernen van onze gemeente. In supermarkten, de bibliotheek, bij de VVV, in dorpshuizen, gemeentehuis en gemeenteloket. 

Vragen over bermen?

Stuurt u dan uw vragen gerust via onzebermen@lochem.nl.

Deel dit artikel