11 juli

Laren en Gorssel doen dit jaar mee met de verkiezing van het schoonste winkelgebied van Nederland Schoon. Ondernemers, inwoners, gemeente en Circulus-Berkel slaan de handen ineen om de winkelgebieden nog schoner en aantrekkelijker te maken.

De landelijke verkiezing van schoonste winkelgebied is een initiatief van Nederland Schoon. Dit jaar doen 122 gemeenten en 576 winkelgebieden mee. In een schoon winkelgebied komen mensen graag winkelen, kopen ze meer en voelen ze zich prettiger.

Zwerfafvalactie in Laren

In Laren doen de ondernemersvereniging en Wakker Laorne enthousiast mee aan de verkiezing. In Laren is al weinig zwerfafval te vinden, maar de ondernemers en bewoners zijn van plan het winkelhart nog een extra impuls te geven. Er heeft een schouw plaatsgevonden en vrijwilligers ruimden samen het laatste beetje zwerf- en bladafval op. Ook worden er extra afvalbakken geplaatst.  Zo kunnen alle toeristen die in de zomer het dorp bezoeken makkelijk hun afval kwijt.

Verbeteringen in Gorssel

Ook in Gorssel hebben de ondernemersvereniging, dorpsraad, gemeente en Circulus-Berkel een schouw gehouden. Museum More zorgt voor een behoorlijk extra aantal bezoekers in het centrum van Gorssel. Een aantrekkelijk winkelgebied is dan extra belangrijk. Er zijn afspraken gemaakt hoe het nog schoner kan. Zoals door het plaatsen van afvalbakken, verwijderen van onkruid en vegen van het winkelhart. De dorpsraad en de ondernemersvereniging hebben de handen ineengeslagen voor het ontwikkelen van een centrumplan.

Prijswinnaars

De deelnemende winkelgebieden worden deze zomer onaangekondigd door Nederland Schoon onderzocht op de schoonheidsgraad. Op 30 oktober worden de prijswinnaars bekendgemaakt.

Deel dit artikel