De Julianaweg en Molenpoort in Lochem zijn bijna klaar. Het laatste stukje ‘oude’ asfalt dichtbij de Jumbo (op de kruising Noorderbleek/Prins Bernardweg) gaat er dan uit. Het weggedeelte krijgt nieuwe bestrating en er komt een zebrapad. De werkzaamheden beginnen 6 maart en eindigen naar verwachting 17 maart. Tijdens deze twee weken leidt de gemeente Lochem het verkeer om.

Omleiding voor automobilisten

De omleiding gaat via de Hanzeweg. Vanaf de Julianaweg kan het verkeer nog doorrijden tot en met het kruispunt van de Molenpoort. Vanaf de rotonde bij de Albert Heijn komt het gemotoriseerd verkeer nog tot en met het Graafschapterrein.

Omleiding voor zwaar verkeer

Zwaar verkeer mag door een gewichtsbeperking momenteel niet over de Reudinkbrug. Bevoorradingsverkeer met bestemming binnenstad Lochem vanuit Goor leiden we daarom ook nu al om via de Kwinkweerd naar de Larenseweg. De bevoorrading van de Jumbo en Albert Heijn gaat van 6 t/m 17 maart via de Nieuwstad. Hierover is contact geweest met de supermarkten en de Lochemse Ondernemers Vereniging (LOV).

Fietsers, voetgangers en openbaar vervoer

Fietsers en voetgangers kunnen tijdelijk over het trottoir langs de Jumbo. Daarnaast mogen ze ook altijd vanaf het Graafschapterrein naar de Oosterbleek richting Molenstraat/Julianaweg. Door de beperkingen van de Reudinkbrug heeft Arriva de bushalte bij de Lidl al tijdelijk opgeheven.

Bereikbaarheid Lochem

Tijdens het werk in uitvoering om en rond Lochem blijven we alert op de bereikbaarheid. Deze zal niet altijd optimaal zijn, maar wel gegarandeerd.

Deel dit artikel