Kunstenaarsduo ‘TelmoMiel’ werkte deze maand aan een indrukwekkende muurschildering op het 55 meter hoge gebouw van het bedrijf OOCON. Het kunstwerk is vandaag helemaal af. Deze muurschildering is een van grootste van Nederland!

foto van beschilderde silo

Wethouder Eric-Jan de Haan: "Hoe trots was ik als ik ’s avonds bij het uitlaten van de hond zag hoe dit enorme kunstwerk groeide! Het heeft veel symboliek in zich die verwijst naar de landbouw, Lochem en de Achterhoek. Het straalt echt kracht uit. Als straks de nieuwe rondweg er is, zal dit zeker de eyecatcher van Lochem zijn! Waar ik ook trots op ben, is de samenwerking tussen de verschillende partijen. Samen hebben ze in korte tijd iets prachtigs tot stand gebracht!"

Relatie tussen mens en de natuur

Voor een pand dat gebruikt wordt als opslag voor onder andere graan was de link met dieren en oogsten snel gemaakt. Kunstenaar Miel Krutzmann van TelmoMiel wilde dan ook vooral de relatie tussen mens en natuur verbeelden. Zo zie je aan de rechterkant van het kunstwerk de link naar Landgoed Verwolde en is op de achtergrond suggestief het verhaal van de Lochemse Hooiplukkers verbeeld.

Meer nieuwe locaties

De organisatie verwacht dit jaar in maar liefst 6 van de 10 Achterhoekse gemeenten, kunstwerken op te leveren. Naar verwachting kan er in het voorjaar van 2022 een tour worden gemaakt door de 10 Achterhoekse gemeenten.

Samenwerken op z’n Achterhoeks

Silo Art Tour Achterhoek is een project van het Cultuur en Erfgoedpact en de Vrijetijdsagenda Achterhoek en daarnaast onderdeel van de nationale campagne “Ode Aan het Landschap” van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Deel dit artikel