De gemeente Lochem biedt verschillende lokale kunstenaars de mogelijkheid om een half jaar lang kunstwerken te exposeren in de bestuurskamers van het gemeentehuis. Elke zes maanden vindt een wissel plaats van de kunstwerken in bruikleen.

Een mooi geheel van zowel abstracte als figuratieve kunstwerken hangen momenteel in het gemeentehuis.

Op deze manier is er niet alleen een platform voor Lochemse kunstenaars om hun creaties te tonen, maar hangt er ook een frisse, dynamische sfeer in de bestuurskamers van het gemeentehuis. Burgemeester en wethouders omarmen dat kunst en bestuur op deze manier samenkomen.

Breder publiek

De kunstwerken die in de bestuurskamers hangen, zijn ook te bewonderen op het digitale scherm in de hal van het gemeentehuis. Daardoor krijgt een breder publiek de kans om de diversiteit en creativiteit van lokale kunstenaars te ervaren.

Verschillende kunstwerken

Op dit moment hangen er een half jaar kunstwerken van Aad Slings, Arnoud Dijkstra, Simone Visser, Marijke ter Beek, Ewan Staartjes en Stoffel van den Hemel in de bestuurderskamers. Een mooi geheel van zowel abstracte als figuratieve kunstwerken, waarbij gebruik gemaakt wordt van veel verschillende technieken. Zoals acryl, olieverf, papier-maché en fotografie. In oktober vindt de volgende kunstwissel plaats.

Ook interesse?

Ook interesse om te exposeren in de bestuurderskamers? Maakt u ook kunst en heeft u interesse om ook te exposeren in het gemeentehuis? Stuur dan een mail naar de gemeentelijk Cultuur Contact Persoon; Petra Fust (petra@sequens-advies.nl). Zij coördineert de kunstwissel.

Deel dit artikel