Heeft u de klimaatmarkt op 6 mei bij Intratuin Lochem gemist? Niet getreurd, er is een tweede klimaatmarkt op 27 mei! U kunt onder andere een tegel ruilen voor een gratis plant, een regenton kopen met korting en informatie krijgen over afkoppelen van regenwater, vergroenen van uw tuin en verduurzamen van uw woning.

Het opslaan en hergebruiken van regenwater, een groen dak op uw overkapping en schuur of simpelweg het plaatsen van een regenton: er zijn genoeg manieren om zelf een steentje bij te dragen aan een duurzame wereld. Tijdens de klimaatmarkt bij Intratuin Lochem vertellen Lochem Weet van Water (gemeente en waterschap), LochemEnergie en leveranciers u graag meer over vergroenen van uw tuin en oplossingen om uw woning en tuin duurzamer te maken. U kunt ook een workshop volgen, voor kinderen staat er een watertafel en is er ook een groene workshop en er zijn verschillende kortingsacties.

Een tegel voor een gratis plant

Bij de stand van gemeente Lochem en Lochem Weet van Water kunt u een tegel of steen inleveren voor een gratis mooie tuinplant. Want minder bestrating en meer groen maakt tuinen en buurten mooier en vooral koeler op hete dagen. In een groene tuin kan regenwater beter de grond in zakken.

Regentonactie

Inwoners van onze gemeente kunnen maar liefst € 25,- korting krijgen op een regenton naar keuze. Met een regenton kun je schoon regenwater opvangen. In steeds vaker voorkomende droge periodes betekent dat gratis water voor de tuin en een besparing op drinkwaterkosten. Omdat planten meer houden van regenwater – het bevat geen kalk - dan leidingwater groeien en bloeien ze ook nog eens beter. Win-win!

Meer weten

De tweede klimaatmarkt is op zaterdag 27 mei 2023, in en rondom de Innovatietuin van Intratuin Lochem van 11.00 tot 16.00 uur. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.intratuin.nl/lochem. Daar vindt u ook de dagprogramma’s voor beide dagen en de bijbehorende acties.

 

Deel dit artikel