Nu het vroeg donker is, neemt de kans op woninginbraak toe. U maakt het inbrekers lastiger als u voor zicht en licht zorgt. Ook goed hang- en sluitwerk helpt inbrekers buiten de deur te houden. De politie heeft een paar tips voor u. Zo voorkomt u tijdens deze donkere decembermaand een inbraak in uw woning.

Inbrekers gaan niet op vakantie en slaan graag hun slag in huizen waar geen licht brandt.

Goede verlichting is belangrijk

Zorg voor goede verlichting in en om uw woning. Laat lichten aan wanneer u niet thuis bent. Ook wanneer u maar even weg bent. Bent u wat langer weg? Met een tijdschakelaar regelt u wanneer het licht aan en uit gaat. Dan lijkt het alsof er iemand in huis is.

Extra tip: snoei op tijd grote struiken in uw voor- en zijtuin. Inbrekers kunnen zich dan minder makkelijk  verschuilen.

De deur uit

Gaat u tijdens de kerstdagen weg of misschien wel op vakantie? Vraag uw buren een oogje in het zeil te houden. Schakel dan ook automatische verlichting in. Inbrekers gaan niet op vakantie en slaan vaak toe als ze merken dat u niet thuis bent.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Sluit ramen en deuren goed af. Draai ze op het nachtslot en berg de sleutels op. Zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk. Wist u dat hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen de kans op inbraak met maar liefst 90% vermindert? Meer informatie vindt op www.politiekeurmerk.nl. Verstop uw sleutels niet buiten. Onder de mat of in een bloempot is geen geheime plek. En hang geen adreslabel aan uw sleutelbos.

Bel 112

Bel direct 112 bij verdachte situaties. De politie komt liever te vaak dan te laat. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om inbrekers te pakken.

Deel dit artikel