De werkzaamheden voor de nieuwe inrichting van de Julianaweg en Molenpoort zijn in volle gang. Afgelopen tijd zijn de eerste prefab elementen geplaatst voor de zogenaamde kademuur tussen de Noorderwal en de Julianaweg. De Julianaweg wordt ingericht als omwalling van de binnenstad. Samen met de kademuur krijgt het gebied daarmee de uitstraling van de gracht die de Julianaweg vroeger was. De Noorderwal wordt ingericht als een wandelgebied en maakt onderdeel uit van de nieuwe inrichting van de Julianaweg en Molenpoort.

Vakantie tot 22 augustus

De aannemer hoopt voor 1 augustus klaar te zijn met de nieuwe inrichting van de Noorderwal en de aanleg van de kademuur. Hierna liggen de werkzaamheden even stil in verband met de bouwvak. In de week van 22 augustus begint de aannemer met de nieuwe inrichting van de Julianaweg. Hier wordt het asfalt vervangen voor klinkers. Er wordt gewerkt van west naar oost. De eerste fase van de Julianaweg is het gebied tussen de Walderpoort en de inrit van de Lidl. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid.

Groenplan

In het najaar zal het groen rond de Noorderwal en Julianaweg worden geplant. Hiervoor wordt op dit moment een groenplan voor gemaakt. De omwonenden zijn hierbij betrokken.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden download dan de gratis bouwapp. Deze is te downloaden via uw appstore en heet "de BouwApp". in de app zoek u naar â€˜Herinrichting Molenpoort en Julianaweg Lochem’. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u ook contact opnemen met Martijn Boomkamp van de gemeente Lochem via m.boomkamp@lochem.nl of (0573) 28 92 22.

Deel dit artikel