In april worden de BEST-tassen voor de laatste keer opgehaald. De inzameling van boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel met de groene tas stopt op uiterlijk 1 mei 2021.

Op de digitale kalender op www.circulus-berkel.nl en de app van Circulus-Berkel vindt u de laatste inzameldatum van de BEST-tas voor uw adres. Doet u mee aan de laatste inzamelronde? Vul dan uw BEST-tas(sen), maak deze goed dicht en zet deze op de inzameldag om 7.30 uur aan de weg. Hartelijk dank hiervoor.

2Switch

De BEST-tas stopt, maar gelukkig zijn er goede alternatieven om de spullen die u kwijt wilt een goede bestemming te geven. Zo kunt u herbruikbare spullen kwijt bij Kringloopwinkel 2Switch. 2Switch haalt de spullen gratis bij u op! Wegbrengen naar de winkel in Zutphen of het 2Switch-brengpunt op het Recycleplein in Zutphen kan ook. Ook alle elektrische apparaten (kapot of werkend) zijn welkom bij 2Switch  in Zutphen en de Recyclepleinen in Lochem en Zutphen.

Milieuparkjes

Boeken mogen bij het oud papier in uw eigen blauwe container of in de ondergrondse papiercontainers op de milieuparkjes. Kleding, schoenen en ander textiel kunt u wegbrengen naar de ondergrondse textielcontainers op de milieuparkjes. Wist u dat ook versleten textiel welkom is in de containers? Alleen vervuild of nat textiel mag er niet in. Doe uw textiel in een zak en sluit deze goed af. Kijk voor meer informatie op www.2switch.nl en www.circulus-berkel.nl.

Heeft u (na april) nog een ongebruikte BEST-tas?

U kunt de tas (leeg!) bij het PMD doen. De plastic tas wordt dan gerecycled.

Nieuw beleidsplan

De gemeenteraad stelde eind vorig jaar het nieuwe afval- en grondstoffenbeleid vast. Goede afvalscheiding en het verminderen van het milieubelastende restafval blijven speerpunten. Maar ook op de kosten wordt scherp gelet. Daarom werd besloten tot het stopzetten van de BEST-tas. Andere maatregelen zijn onder meer:

  • Inzameling van restafval in het buitengebied (inzamelen op maat) naar een keer per 4 weken per 1 mei 2021
  • Inzameling van gft in de winterperiode (december t/m maart)  naar een keer per 4 weken per 1 december 2021
  • Vervanging van de chemokar (voor klein chemisch afval) door een innamepunt op het Recycleplein Lochem (adres: Aalsvoort 117 in Lochem) in de loop van 2021

Via gemeentenieuws en de andere media van gemeente Lochem en Circulus-Berkel houden wij u op de hoogte van de veranderingen.

Deel dit artikel