Het is zover! Het nieuwe ontwerpvoorstel voor de Markt is af. Inwoners zijn van harte uitgenodigd om hun mening te geven over het plan voor een nieuwe inrichting van de Markt in Lochem. Dat kan online maar ook op 6 of 9 oktober in de voormalige speelgoedwinkel in de Molenstraat 16 in Lochem.

Lochem moet een aantrekkelijke plek zijn voor inwoners en bezoekers. Een nieuwe inrichting is daarvoor belangrijk. Eerder werd het Graafschapsterrein aangepakt. De ontwerpen met de Julianaweg als stadsomwalling en Molenpoort als entree naar de binnenstad zijn ook definitief. En nu is de Markt aan de beurt. Een nieuwe inrichting voor de Markt van ‘Landstad Lochem’.

De Markt als kloppend hart

De Markt als kloppend hart van de binnenstad van Lochem! Daar willen we naartoe. Met de nieuwe inrichting ontstaat er meer eenheid tussen de Markt en de andere plekken in het centrum van Lochem. De Markt wordt een fijne en gezellige plek om te winkelen, recreëren en boodschappen te doen. Daarbij is het behoud van de historische sfeer belangrijk. Ook moeten er verschillende evenementen kunnen plaatsvinden op de Markt. Kortom een levendige binnenstad met de Markt als middelpunt.

Behoud van groen en gezellige verblijfplaatsen

In het ontwerp is rekening gehouden met het behoud van groen, minder parkeerplaatsen en meer plekken om gezellig te zitten. Denk aan zitranden met groen bij een bronfontein midden op de Markt. Deze fontein kan uit wanneer je de plek nodig hebt voor bijvoorbeeld de weekmarkt. De keitjes op de grote markt zullen voor een groot deel verdwijnen maar op plekken waar je niet hoeft te lopen terugkomen. Ook krijgt in het ontwerp de Gudulakerk rondom een groene strook van een lage blokhaag met siergroen.

Wat vinden inwoners van het ontwerp?

Graag hoort de gemeente wat u van het plan vindt. U kunt online reageren via www.lochem.nl/markt maar u kunt ook langskomen in het voormalig pand van Intertoys aan de Molenstraat 16 in Lochem. Kom woensdag 6 of zaterdag 9 oktober de plannen bekijken tussen 10.00 en 16.00 uur. Daar krijgt u een toelichting op het ontwerp en heeft u gelegenheid om vragen te stellen. U bent van harte welkom!

Hoe gaat het verder?

Eerder sprak de gemeente al met de ondernemers over dit voorstel. Nadat ook de inwoners zijn gehoord bekijkt de gemeente of het ontwerp nog aangepast moet worden. Daarna zal het college van B&W het voorstel aan de gemeenteraad voorleggen. De raad neemt naar verwachting eind van het jaar hierover een besluit.

Deel dit artikel