Sinds januari worden Nederlanders gevaccineerd tegen corona. Om de kwetsbare mensen te beschermen en de zorg te ontlasten worden eerst de zorgmedewerkers gevaccineerd. Daarna volgen mensen boven de 18 jaar die niet in de zorg werken. Zoals verpleeghuisbewoners en mensen met een verstandelijke beperking in een instelling. Mensen met corona kunnen pas een vaccinatie krijgen als ze weer beter zijn. Kinderen en jongeren krijgen voorlopig geen vaccinatie.

Vanaf 26 januari worden mensen van 90 jaar en ouder gevaccineerd.

Wanneer?

Vanaf 26 januari worden mensen van 90 jaar en ouder gevaccineerd. Zij ontvangen daarvoor een oproep. Daarna volgen de mensen van 85 jaar en ouder. Hoe lang het duurt voordat al deze mensen gevaccineerd zijn is op dit moment nog niet duidelijk. De volgorde van vaccinatie is afhankelijk van onder andere:

  • goedkeuring van de vaccins;
  • de werking van de vaccins;
  • levering van de vaccins;
  • of mensen zich laten vaccineren

Waarom?

Als iedereen zich laat vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen. Zo komt er stap voor stap meer vrijheid terug voor iedereen. Een vaccinatie beschermt jezelf, maar uiteindelijk ook jouw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Als het grootste deel van de mensen immuun is tegen corona, zijn er minder coronamaatregelen nodig.

Meer weten?

Zodra er meer bekend is dan wordt u hierover geïnformeerd door de GGD, het RIVM of uw huisarts.

Algemene informatie zullen wij dan ook hier vermelden. U kunt natuurlijk altijd zelf een kijkje nemen op de website van de Rijksoverheid hier leest u onder andere de meest gestelde vragen en antwoorden over het vaccineren.

Deel dit artikel